A csomagolásban található lisztkeverék körülbelül 10 db 13-15 dkg súlyú lángos készítésére alkalmas.
Felhasználás előtt jól felrázandó!
További hozzávalók: víz, olaj
Összetevők: liszt (búzaliszt), tejpor, burgonyapehely, cukor, só
Elkészítési javaslat : Egy edénybe mérjünk 0,8 liter kézmeleg vizet, szórjuk bele a külön tasakban található élesztő port. Majd a lisztkeveréket lassan adagoljuk keverés közben a langyos vízhez, amig a tészta dagasztható állagú lesz. A megfelelő tészta könnyű állagú ,de elég kemény ahhoz, hogy dagasztás közbeni nyújtáskor nem szakad. A tésztát addig dagasztjuk míg fényes és sima lesz. Ezt követően hagyjuk duplájára kelni, körülbelül 40-60 perc. Kelést követően olajozzunk le egy felületet, melyre kiöntjük a tésztát és kör alakú szaggató segítségével szaggassunk 13-15dkg súlyú lángosokat. Egy edénybe öntsünk annyi olajat, hogy a lángosok sülés közben ne érjenek le az aljára. Hevítsük 180C -ra, a nyers tészta gombócokat két kézzel kör alakban nyújtsuk ki tetszőleges méretűre. A teljes sütés hossza 1-2 perc, félidőben fordítsuk meg, hogy mind két oldala megsüljön.